Foto: Nemanja Jovanović

Lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić rekao je danas da je prethodna vlast oličena u Stranki demokratske akcije (SDA) Sandžaka "surovo i brutalno devastirala" opštinu Sjenica i da ta stranka neće pristati na simboličke pozicije.

On je rekao na konferenciji za novinare da Revizorska agencija sedam godina nije kontrolisala trošenje budžetskih sredstava u Sjenici.

„Tek sada je Revizorska agencija došla na poziv aktuelne novoformirane vlasti da prokontroliše budžetsko trošenje sredstava. Drugim rečima, ona je namerno omogućila toj vlasti, čija je okosnica bila SDA sve ove godine da zapravo gaca u tom kriminalu i da se pritom oseća sigurnom i bezbednom. Budite sigurni da je slično stanje u Novom Pazaru, a da je najgore u Tutinu“, rekao je Zukorlić dodajući da je prošla vlast na razne načine ispumpavala novac iz budžeta.

Kriminal u Sjenici je rastao i razvijao se zahvaljujući činjenici da su postojali određeni delovi sistema, određene strukture koje su očito bile umešane u taj kriminal, jer ne može postojati neki drugi interes osim ličnog interesa kroz kirminal i korupciju, tvrdi Zukorlić.

Što se tiče eventualnog ulaska u buduću vladu Srbije, Zukorlić je rekao da SPP neće pristati na vlast zbog vlasti.

„Nećemo pristati na simboličke pozicije gde smo neke od rukovodioca SPP postavili na neka mesta, a narod i dalje propada. Toga više neće biti, tome je kraj. Mi smo četiri godine izdražali potpuno svesni da samo početnici u politici na tom nivou. Te četiri godine smo iskoristili da steknemo iskustvo i akcenat je bio na javnoj promociji diskursa u Narodnoj Skupštini i medijima. Nikada niko nije promovisao naše bošnjačke, muslimanske vrednosti kao što su tu uspeli predstavnici SPP za protekle četiri godine“, rekao je Zukorlić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar