Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ; printscreen/FoNet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas na ceremoniji povodom otvaranja druge fabrike kompanije Kontinental automotiv Srbija (Continental Automotive Serbia) u Novom Sadu. On se tom prilikom obratio i svom savetniku Jorgu Heskensu, kom se zahvalio na saradnji, navodeći da ga zove "moj Švaba".

„Hoću da se zahvalim dvojici ljudi. Danilu Cicmilu i Jorgu Heskensu. Jorgu… Ja ga zovem ‘moj Švaba’, on mene zove „moj divlji Srbin’. Tako mi razmenjujemo komplimente, on stvarno jeste Švaba. Švaba iz Baden-Virtenberga. Dakle, oni imaju s dve obale reke, tamo u okolini Ulma. Dakle, 10 godina radimo zajedno. Jutros mi je poslao poruku, kaže: ‘Aleksandre, 10 godina kako radimo’.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, nakon ceremonije otvaranja, rekao da se od jutros razgovara kako da se podigne podrška u infrastrukturi i subvencijama za centralnu Srbiju.

„Moramo dvostruko više da ulažemo nego u deo od Beograda do Novog Sada i Subotice“, rekao je Vučić i naveo primer prosečne plate na Vračaru od 1.350 evra, dok je u Vranju 550.

Isprazniće nam se Srbija i zato moramo da izjednačimo, dodao je on i naveo da je Srbija radila sve „školski“ da bi podigla BDP, plate, a nije ugrozila javni dug.

Pročitajte još...

„Ostaje da penzije povećavamo ubrzano, da prate plate“, rekao je Vučić, koji najavljuje da će se sastati sa predstavnicima američkih kompanija i da očekuje rast investicija iz SAD.

Vučić je rekao da bi bila ogromna stvar i šansa za Srbiju ako bi Kontinental u Nišu otvorio razvojno-istraživački centar, jer zna da onda sledi fabrika.

„Uskoro sa Evropljanima potpisujemo ugovor za prugu, kada završimo auto-put ka Prokuplju, Kuršumliji, Prištini i Albaniji, to će biti fantastična stvar, kao i interkonektor. To je važno za Niš da raste, napreduje, ali i Leskovac, Vranje, Pirot. Pirot je dobar, ali mora još bolje“, ocenio je Vučić.

BONUS VIDEO: Vučić i Vučević: Ma šta te briga

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar