Zorana Mihajlović, Aleksandar Vučić Foto: Vesna lalić/Nova.rs, Milos Tesic/ATAImages

Bivša ministarka Zorana Mihajlović poručila je da se Srbija odavno opredelila da bude deo EU i da je pitanje vizije gde će Srbija da ide - tamo gde je godinama teraju tabloidi ili "ili tamo gde svako vidi budućnost - kolokvijalno Zapad".

„Srbija se odavno opredelila da bude deo EU i da svoje politike i zakone usklađuje sa evropskim, čime je određena i brzina tog puta. Međutim kapacitet države da sledi svoje opredeljenje najbolje se vidi kada nastupe krize“, napisala je Mihajlović na Instagramu.

Naglasila je da je prirodno, da je u skladu Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju Srbija usklađuje sa politikom EU, a u zajednici „ruskih država“.

„Neki to zovu ucenjivanje, neki pominju reč ultimatum, a u stvari to je usklađivanje politika i rešavanje problema, to je pokretanje privrede i investicija, to su nove tehnologije i digitalizacija, to su nova zanimanja i radna mesta… To je prirodni sled dugogodišnjeg rada na polju evropskih integracija. Tautologija – ne glasate za Sporazum, nema puta ka EU – zvuči, ali više manipuliše nego što objašnjava“, navela je bivša ministarka.

Na kraju, Mihajlović je poručila da ako se ne usklađujete sa politikom EU, onda se vi sa tog puta davno ispali i „ponovo ste na začelju kolone bez napretka i razvoja“.

„To je pitanje politike, i vizije – kuda ide Srbija? Tamo gde je godinama teraju tabloidi – daleko od razvijenih zemalja? Ili tamo gde svako vidi budućnost – kolokvijalno „zapad“. Zato život u prošlosti nije opcija“, zaključila je Mihajlović:

Bonus video: Vučić o Zorani Mihajlović – Boga je molila da bude ministar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare