Zoran Sekulić Foto: NOVA S

Ove godine navršava se 30 godina od obnavljanja višestranačkog sistema u Srbiji. To znači da će mnoge stranke u Srbiji obeležiti tri decenije delovanja na političkoj sceni Srbije. Ako se pak osvrnemo na istoriju izbora, mnoge od njih obeležile su malverzacije. Gost emisije "Među nama" bio je analitičar Zoran Sekulić, osnivač agencije Fonet.

Kada se vi osvrnete, a vi ste jedan koji može da se osvrne sa puno prava na ove naše tri decenije višestranačija i demokratskog parlamentarizma. Gde smo došli za te tri decenije, upitala je voditeljka Zorana Sekulića.

„Došli smo dotle da izborni procesi i dalje nije potpuno stabilizovan, kao demokratska tradicija u zemlji Srbiji, da ne pominjem 1990-te, ali ličilo je da ćemo u proteklih 20 godina, ako ništa drugo skinuti sa dnevnog reda pitanje regularnosti izbora i predizbornih kampanja i u jednom trenutku je ličilo da će ta praksa konačno da se ustali u Srbiji, ali predizborna praksa i nekoliko krugova izbora, pa i ovi vidimo da postoje razne primedbe i manjkavosti u predizbornom procesu, a pogotovo primena postojeće regulative, tako da imamo opet ozbiljan znak pitanja kada se radi o regularnosti izbornog procesa“, rekao je on.

O čemu je još Zoran Sekulić govorio pogledajte u video prilogu:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar