Zoran Đorđević Foto:oNet/Medija centar

Član predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Đorđević ocenio je danas da je jedini cilj zahteva, koje deo opozicije iznosi na protestima "Srbija protiv nasilja", vraćanje na vlast bez izbora.

„To što su oni, kao, tražili, bilo je samo pro forme, da prikrije niskost i moralnu bedu koja je više nego očigledna u njihovoj želji da pokušaju da se vrate na vlast koristeći jednu veliku nesreću“, naveo je Đorđević u saopštenju.

Prema njegovim rečima, ti zahtevi nemaju nikakve veze sa suštinom dve tragedije koje su se dogodile u Beogradu i Mladenovcu, ; ne doprinose tome da se takvi događaji racionalno analiziraju i razumeju.

„Niti nudi ikakve suvisle, korisne i argumentima potkrepljene predloge za prevenciju ovakvih zločina, ili predloge za olakšavanje posledica koje ovakvi događaji ostavljaju na celo društvo – već predstavlja čisto političke zahteve“, ocenio je on.

Pročitajte još:

Đorđević je naveo da su građani Srbije, nakon zločina koji su duboko potresli celo društvo, ali i svakog pojedinca i porodicu, tokom prethodne nedelje bili izloženi „svakodnevnom medijskom teroru i pritisku i pokušaju manipulacije emocijama političkih šićardžija, političkih marodera i lešinara, koji su u tragediji koja nas je zadesila videli priliku da se dočepaju vlasti“.

Ocenio je da su u tome prednjačili „bivši žuti lopovi“ sada rasuti u više „neuticajnih“ političkih frakcija, ali i drugi, „novi i stari, s leva i s desna, tradicionalisti i kosmopoliti, natovci i prorusi, stari i mladi“.

„Oni koji su protiv rijaliti programa, a u čijim objavama dominiraju scene sa posebnog strim kanala koji prenosi rijaliti samo na posebno plaćenom kablovskom programu, koji očito ovi kobajagi mrzitelji rijalitija plaćano gledaju, profesionalni i karijerni lažovi i bivši, isluženi političari, rečju – svi oni kojima je jedina međusobna sličnost danas samo to da su nalik ; svojevrsnim političkim vampirima, željnima krvi – na osnovu koje bi, pomislili su to, svi do jednog, bili u prilici da se vrate na vlast“, ocenio je Đorđević.

On je naveo da su protesti organizovani u nekoliko gradova, „ugnjetavajući“ sve ostale građane koji ne misle kao oni, „ne libeći se da zloupotrebe jednu strašnu tragediju za tu svoju politikantsku nameru, vređajući tako iznova sve nevino stradale, njihove porodice i iskreno saučestvovanje u bolu svih dobornamernih i stvarno zabrinutih građana Srbije“.

„Nisu se, pri tom, libili ni da dodatno obmanjuju građane Srbije, praveći fotomontaže fotografija o broju okupljenih ljudi na tim nazovi protestima – ‘protiv nasilja’, iako je jedino nasilje upravo ono koje su oni sprovodili, blokirajući autoput i maltretirajući građane Beograda“, ocenio je član predsedništva SNS.

Đorđević je naveo da je pored tih okupljanja, javnost u Srbiji bila suočena i sa „pravom poplavom“ različitih objava na društvenim mrežama, autorskih tekstova i razgovora u „nazovi nezavisnim, objektivnim i profesionalnim medijima“, različitih razmatranja iznetih u usmenoj i pismenoj formi, suđenja i presuđivanja „samoproklamovane i nabeđene elite“.

Naveo je da su se tim povodom javili bivši čelnici DOS-a „a danas zagovornici haosa“, aktivisti nevladinih organizacija „koji služe kao grupe za pritisak“, lideri Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i Marinika Tepić, lider Narodne stranke Vuk Jeremić, predstavnik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, kao i „predsednik nekog sindikata koji nema članstvo“.

„Kao i bulumenta ostalih stručnjaka opšte namene, zgubidana i lezilebovića po zanimanju i ličnom opredeljenju, zelenih i šarenih, bašibozluk svih fela i boja, i svi su oni imali nešto da kažu i poruče, iako se, zapravo, radi samo o jednoj i jedinoj poruci, onoj koja je osnova svakog njihovog oglašavanja i jedini plan, program i delatni princip i motiv, a koja se sastoji od dve reči: Mrzimo Vučića“, ocenio je Đorđević.

Prema njegovim rečima, nije bilo ničeg smislenog, korisnog, potrebnog, ničega što je stvarno protiv nasilja i što je racionalno, što bi moglo doprineti tome da se problem prevaziđe, „ali je bilo nasilja, uvreda, pretnji, bilo je neutažive želje za povratkom na vlast, po svaku cenu, makar i vampirski i lešinarski, na tuđoj nesreći“.

„Bilo je sramno i nedolično, manipulatorski, nisko i podlo i verujem da su građani Srbije to razumeli i da će svim tim nečasnim protagonistima jedne gebelsovski osmišljene obmane odgovoriti već 26. maja, masovnim prisustvom skupu svih onih kojima je Srbija i njena budućnost iznad svega. Srbija nije, i neće, stati. Srbija mora da ide dalje, mora da ide, i ići će, napred“, kazao je Đorđević.

Bonus video: Evo kako je televizija Pink videla jučerašnje proteste

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar