Emanuel Zofre
Emanuel Žofre Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Šef delegacije Evroposke unije (EU) u Srbiji Emanuel Žofre i šefovi misija država članica EU u Srbiji poručili su, u zajedničkom autorskom tekstu, da računaju na Srbiju na glasanju "o Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) o agresiji Rusije protiv Ukrajine".

„Deo pristupanja Uniji je puna uskladjenost sa Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom. Danas će Generalna skupština UN ; glasati o razoluciji UN o agresiji Rusije protiv Ukrajine. Svaki glas je važan. Svaki glas se računa. A mi računamo na Srbiju“, poručili su u tekstu objavljenom u današnjem Kuriru.

Pročitajte još:

Kako su istakli, „EU ponavlja svoju nepokolebljivu podršku nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine“ i da „Rusija mora odmah da prekine vojne akcije, bezuslovno povuče sve svoje snage ; i vojnu opremu sa cele teritorije Ukrajine i potpuno poštuje teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine“.

„Primeni sile i prenude koje Rusija koristi nema mesta u 21. veku. Rat nikada nije rešenje, kao što su narodi Balkana bolno iskusili krajem prošlog veka. Stavljajući svoje nuklerane snage u pripravnost Rusija ide potpuno neodgovornim putem“, poručili su ambasadori u zajedničkom autorskom tekstu u beogradskom dnevnom listu.

BONUS VIDEO: Zašto u isto vreme iz Evrope stižu i kritike i nagrade?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar