Živković: Peticija za oslobađanje ubice Đinđića je akcija Vučićevog režima

Politika 03. okt. 202122:23
Podeli:
Foto: Nova.rs

Fondacija Kapetana Dragana organizovala je centru Beograda, kod restorana Ruski car, potpisivanje peticije za puštanje na slobodu Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića. Revoltirani ovakvom peticijom, građani su preko društvenih mreža pozivali na suprotstavljanje tome. Ispred štanda pojavili su se momci u crnom koji su, kako kažu, tu da bi štand čuvali, kao i Dragoslav Ljubičić koji je na Tviteru pozvao na suprotstavljanje takvoj peticiji. Od političara, da izrazi negodovanje zbog peticije, pojavio se jedini bivši premijer Srbije, koji je na toj funkciji upravo zamenio Zorana Đinđića - Zoran Živković.

„To nema veze ni sa kakvim kapetanom Draganom, ili takvim nekim maskiranim klovnovima, nego je to akcija režima (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića, prenosi N1.

On je dodao da se na 200 metara od štanda Fondacije Kapetana Dragana, ka Terazijama nalazi policija „koja ih čuva, a imate ih i kod garaže (na Obilićevom vencu).

„To znači – oni su zaštićeni“, poručio je osnivač Nove stranke Zoran Živković.

Povezane vesti:

Tokom potpisivanja peticije došlo je do verbalnog okršaja Ljubičića i jednog od momaka u crnom.

„Gde smo to?! Zašto smo došli ovde?! Kako smo dozvolili da mladi ljudi u crnim odelima istetovirani, budu nekakav reper vrednosti, da budu uzori, gde je nestao onaj svet sa sahrane Zorana Đinđića, ili smo i tada lagali sebe? Gde je kraj ovom ludilu koje živimo“, kazao je Ljubičić i potom upitao okupljene momke u crnom „Mislite da je u redu da bilo ko nekoga ubije?“

„Vi ste ko psi koji laju, ja da sam na vašem mestu ja bih sad ovo sklonio“, kazao je mladić u crnom, na šta mu je Ljubičić odgovorio da to neće da radi.

Na pitanje reporterke N1 može li da objasni o čemu se radi u peticiji, mladić u crnom nije hteo da odgovori.

Dragan Nižel iz Fondacije Kapetan Dragan rekao je da „mi tvrdimo da je ubijen naš predsednik, predsednik naše vlade, pod nerazjašnjenim okolnostima, da nikada rekonstrukcija nije urađena. To tražimo“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar