Bivši premijer Srbije i nekadašnji predsednik Nove stranke Zoran Živković rekao je u podkastu "Dobar, loš, zao" da je budućnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Padinskoj Skeli i da može da bira između kopanja kukuruza i krompira u PKB-u, jedne zdravstvene ustanove ili zatvora.

Govoreći o tome što Srbija ni šest meseci nakon izbora nema vladu, Živković je rekao da će vlast zbog toga što trenutno radi jednog dana biti kažnjena.

„Jedno je sigurno, ono što je budućnost te vlasti, nositelja prvog u ekranu te vlasti i ja sam to njemu i rekao: ‘Tvoja budućnost je Padinska Skela. Možeš da biraš, ima tri stvari: PKB da kopaš kukuruz i krompir, ima jedna vrlo adekvatna zdravstvena ustanova, zove se ludnica isto tamo ima zatvor. Nažalost tamo se služi kazna samo do osam godina, ali to ćemo da proširimo. A ako neko ne zna kako se dolazi do Padinske Skele ili do Kovina ili do Toponice pored Niša. Kako se najlakše dolazi, pita čovek… Samo skreneš… A skrenuo je odavno. To je ozbiljno, to ne može da prođe proveru sa palidrvcima, a kamoli neku ozbiljnu proveru“, rekao je Živković.

Na konstataciju voditelja da bi možda bolje prošli da je lider radikala Vojislav Šešelj pobedio na izborima, Živković je odgovorio:

„Pomeri se s mesta. Naravno da nije bolje. Ni on ne bi prošao zdravstvenu procenu. To je pod jedan, a pod dva čovek je sam rekao da je bolestan, zato su ga i pustili iz Haga. S tim što nam nisu rekli koja je dijagnoza. Možemo da se šalimo nažalost puno, crnim humorom, na to što nam se dešava, ali zamislite samo da je Zoran (Đinđić) živ, da smo izgubili izbore 2004. godine i da smo se vratili 2007.“, zaključio je Živković.

****

BONUS VIDEO: Podcast DLZ i gost Petar Đurić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare