nebojsa zelenovic
Foto: Medija centar Beograd

Gradonačelnik Šapca i predsednik stranke Zajedno za Srbiju, Nebojša Zelenović, izjavio je danas da je "Savez za Srbiju (SzS) pogrešio što nije podržao njihovu odluku o izlasku na lokalne izbore", ali da "život ide dalje".

Zelenović je za dnevni list „Danas“ u izdanju za četvrtak rekao da je ZZS donela takvu odluku „poštujući snažnu i odlučnu želju hrabrih Šapčana da nastave da brane svoj grad“.

„Nismo želeli da predstavljamo teret Savezu u borbi za slobodnu Srbiju, onako kako oni misle da je najbolje da je vode i ZZS se povukla iz ove političke formacije. Niko nije morao da nas izbaci iz Saveza, to je naša odluka“, rekao je Zelenović.

Zelenović je rekao i da „nikoga nije lagao i obmanjivao i da je sve vreme jasno stavljao do znanja da će odluka o izborima u Šapcu biti doneta kada za nju dodje vreme.“

Podsetimo, ranije je Savez za Srbiju saopštio da su svojom odlukom da izađu na izbore, Nebojša Zelenović i ZZS, „sami sebe diskvalifikovali iz daljeg rada SzS.

“Savez za Srbiju je u septembru doneo odluku o bojkotu prolećnih lažnih izbora Aleksandra Vučića na svim nivoima: republičkih, pokrajinskih i lokalnih. Nastavljamo sa kampanjom bojkota lažnih izbora u celoj Srbiji i kao do sada pozivamo građane da nam se priključe u cilju stvaranja uslova za normalan život, za šta su slobodni izbori osnovna pretpostavka“, istaknuto je u saopštenju ove organizacije.