Nebojša Zelenović Foto:Koalicija Zajedno

"Sankcije koje su SAD uvele direktoru BIA-e Aleksandaru Vulinu još su jedan dokaz o neraskidivim vezama režima Aleksandra Vučića i kriminalnih kartela", smatra kopredsednik stranke Zajedno i narodni poslanik Nebojša Zelenović.

„Momentalna smena Vulina je jedino što može i treba da se dogodi. Ne samo da je vlast dužna to da uradi kako bi ispunila zahteve građana i protesta Srbija protiv nasilja nego je to i jedini način kako da ne uvlače državu u ambis međunarodne izolacije“, rekao je Zelenović.

On podseća da je u samo par nedelja SNS je uspeo da pokvari odnose sa dve države koje su nam značajni partneri.

„Prvo je Gašić optužio Nemačku da skriva ubicu Olivera Ivanovića što je dovelo do negiranja i oštrih osuda iz te države, a sada je Amerika uvela sankcije Vulinu. To samo pokazuje da SNS nema nikakvu ideju državne politike već isključivo razvijanja i održavanja sopstvenih kriminalnih biznisa koji ih održavaju na vlasti dok sve građane Srbije vuku u dublji ponor“, izjavio je Zelenović.

Kopredsednik stranke Zajedno smatra da su sankcije koje su uvedene Vulinu, koji je šef BIA-e, još jedan dokaz o neraskidivim vezama režima Aleksandra Vučića i kriminalnih kartela.

„Više nije moguće sakriti vezu vrha vlasti i kriminalaca i sada je potpuno jasno da vlast uporno štiti i pomaže razvoj kriminala zato što su toliko povezani da ni ne smeju više da pomisle na bilo kokavu borbu protiv kriminala. Kako da se Vulin i Gašić bore protiv kriminalaca kada jedni drugima toliko toga duguju? A to je i razlog zašto Vučić ne da ovu dvojicu – ne zato što ih voli ili što su vredni nego zato što jedni druge drže u svojim prljavim šakama“, zaključio je Zelenović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar