Savo Manojlović, Nebojša Zelenović i Zdravko Ponoš
Savo Manojlović, Nebojša Zelenović i Zdravko Ponoš Foto: Zoran Lončarević, Goran Srdanov/Nova.rs

U intervju za dnevni list "Nova", predsednik "Zajedno za Srbiju" i osnivač građanske platforme "Akcije", Nebojša Zelenović, rekao je da ne bi imao problem da sarađuje sa Savom Manojlovićem, akvistom pokreta "Kreni promeni" i predsedničkim kandidatom na prethodnim izborima, Zdravkom Ponošem, ukoliko njih dvojica osnuje svoje političke organizacije.

„Svakako je dobro da postoji otvorenost za sradnju i siguran sam da će u perskeptivi druge političke organizacije pokazivati spremnost da prave široka partnerstva“, napomenuo je on, odgovarajući na pitanje da li je moguće da u budućnosti sarađuje sa Manojlovićem i Ponošem.

Pročitajte još...

Zelenović smatra da je organizacija, koju bi osnovao Manojlović, potrebna Srbiji.

„Mislim da je Srbiji potrebna jedna takva politička organizacija koja će istovremeno zastupati i ideje demohrišćanstva, a s druge strane pokazivati i potpuno jasnu otvorenost ka evropskim integracijama. S druge strane, izuzetno uvažavam i gospodina Ponoša.  On je ostvario veoma respektabilan rezultat na prethodnim izborima. Prema ljudima, koji imaju iskrenu potrebu da demokratizuju društvo i koju žele da se bore protiv ove pošasti, koju je napravila SNS od našeg društva, imam samo poštovanje. Verujem da sa njima uvek mogu da se prave dobri, kvalitetni politički dogovori kako bismo ostvarili zajednički cilj. A cilj je da Srbija postane deo zapadnog sveta, što je moguće brže deo Evropske unije, da se demokratizuje, da se omogući sloboda medija… Da bi se ta demokratizacija izvršila potrebno je da se ljudi dogovaraju unutar političkih organizacija i sa građanima“, podvukao je Zelenović.

BONUS VIDEO: Prvomajska šetnja koalicije Moramo

Kompletan intervju sa predsednikom „Zajedno za Srbiju“ pročitajte u novom broju dnevnog lista „Nova“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare