Zelenović: O partnerstvu razgovaramo sa SSP, PSG, DS i Ne davimo Beograd

Politika 23. sep. 202111:22
Podeli:
Nebojsa Zelenovic
Nebojša Zelenović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas da zajedno sa Strankom slobode i pravde (SSP), Pokretom slobodnih građana (PSG), Demokratskom strankom (DS) i pokretom Ne davimo Beograd razgovara o "partnerstvu".

„To je partnerstvo u kojem se nećemo napadati, o jasnim idejama kako da predstavimo različite politike u više kolona, da čuvam jedini drugima ledja na lokalu – tamo gde je najviše pritisaska na birače“, kazao je Zelenović u debati na Radio-televiziji Srbije (RTS).

Zelenović je rekao da sa ekološkim aktivistom Aleksandrom Jovanovićem Ćutom i pokretom Ne davimo Beograd radi na formatiranju „nove ponude“ na predstojećim izborima na proleće.

Govoreći o poslednjoj rundi međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje iz Evropskog parlamenta, Zelenović je ponovio da ne prihvata predložena rešenja za medijsko izveštavanje i kontrolu izbora.

„Nama ne treba još jedno telo koje će da daje savete, nego koje će promeniti stvar u životima tako što će omogućiti ljudima da bez pritiska iskažu svoju izbornu volju“, naveo je Zelenović.

Potpredsednik Pokreta socijalista Bojan Torbica izjavio je da razgovori o izbornim uslovima uz posredovanje evroparlamentaraca nije bio dijalog, već monolog opozicije koja se „nadala“ da će ih EP „uvesti u parlament“ ucenivši Srbiju.

„Jadno i bedno je kada zovete komšiju da sredjuje odnose u kući. Jadno je i bedno kad idete u Brisel i Strazbur“, naglasio je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Komentari

Vaš komentar