Foto: NOVA S

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović bio je gost emisije "Među nama" u kojoj je govorio o ignorisanju zahteva za izgradnju bolnice u ovom gradu.

„Mi smo pre tri dana poslali zahtev premijerki i ministru Lončaru i taj naš zahtev je zapravo borba za javno zdravlje građana Šapca. Ministar je rekao da nema infektologa, a Šabac ima dva. Jedan od njih je premešten da radi u Beograd, gde se zarazio, onda se vratio u Šabac i zarazio svoje kolege i danas osam ljudi sa infektivnog odeljenja šabačke bolnice ne radi tako da ne radi ni infektivno odeljenje“, rekao je Zelenović objašnjavajući današnju izjavu ministra zdravlja Zlatibora Lončara u kojoj je naveo da je razlog za nemogućnost izgradnje bolnice u Šapcu nedostatak infektologa.

 

Prema Zelenovićevim rečima Grad Šabac se obratio i Zavodu za javno zdravlje kao stručnoj ustanovi da im daju uslove pod kojima može da se otvori jedna privremena bolnica.

„Mi smo te uslove dobili, to su dva lista različitih zahteva šta sve treba da se ispuni i tu ne piše da treba infektolog“, tvrdi Zelenović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram