Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Lider stranke Zajedno za Srbiju i nosilac liste "Šabac naš grad" na lokalnim izborima Nebojša Zelenović izjavio je da izbori u tom gradu nisu završeni i da zbog postojanja velikog broja nepravilnosti zahteva da glasanje bude ponovljeno.

Portal „Glas Podrinja“ u četvrtak nezvanično saznaje da je Gradska izborna komisija u tom gradu prihvatila prigovore na regularnost lokalnih izbora, te da će oni biti poništeni i da će ponovo će se glasati.

„U Srbiji se vodi borba za odbranu tragova normalnog života. Vlast radi sve što može i sme da te ostatke počisti. Očigledno je da jedinu kočnicu predstavlja strah od moćnog stranog sveta. Na izbore u Šapcu smo izašli zato što je veliki broj Šapčana želeo da brani normalan život u svom gradu“, rekao je Zelenović za novi broj nedeljnika NIN.

Kako je naveo, nije bilo moguće bojkotovati izbore u Šapcu i žao mu je što to nije bolje objasnio ljudima u Srbiji koji se, takođe, bore za normalan život.

On je naveo i da se „politikom bavi da bi promenio loš život koji sada svi proživljavamo“, a na pitanje da li podneti ostavku rekao je: „Kada osetim da sam prepreka toj borbi, povući ću se“.

Prema njegovim rečima, predstojeće vreme će biti vrlo neobično.

„Vlast je pogrešila zato što je isključila ogroman broj građana iz institucionalnog političkog života u momentu važnom za kosovsko pitanje. To se dešava u trenutku borbe za veliki zaokret u odnosima velikih sila“, naveo je Zelenović.

Vlast, ovakva kakva je, „saterana u mišiju rupu u međunarodnim odnosima, približava se donošenju ključnih odluka“, rekao je on.

„Svašta je moguće i treba biti spreman za to“, ocenio je Zelenović.

Kako u četvrtak piše Glas Podrinja, Gradska izborna komisija u Šapcu prihvatila je prigovore na regularnost loklanih izbora koje je podnela lista „Šabac je naš – Nebojša Zelenović“ koji su održani u nedelju 21. juna. To znači da se poništavaju lokalni izbori u Šapcu i da se ponavljaju na svih 100 biračkih mesta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare