Nebojša Zelenović Foto:Informativna služba ZAJEDNO

Kopredsednik Zajedno i narodni poslanik Nebojša Zelenović na jesenjem zasedanju Parlamentarne skupštine NATO poručio je da je ruska invazija na Ukraniju stvorila novu realnost.

,,Svet više nije isti posle 24. februara 2022. godine. Opasnost invazije na Ukrajinu proizveo je rast zabrinutosti da bi se invazija u budućnosti mogla desiti i prema drugim državama u Evropi. Odgovor Zapada će biti u jačanju zajedništva i koordinaciji i saradnji svih koji su protiv rata. Proizvešće jačanje podrške Ukrajini u finansijskom i vojnom pogledu, sa naročitom brigom prema stanovništvu’’, poručio je Zlenović.

Pročitajte još:

Zelenović je naveo da je Srbija u pogrešnom vozu i da joj je zbog toga potreban strateški dogovor sa Amerikom i EU i da EU treba da izađe sa nedvosmislenim konceptom uključenja celog Zapadnog Balkana u punopravno članstvo.

Nebojša Zelenović Foto:Informativna služba ZAJEDNO

Govoreći o viziji za normalan život, Zelenović je rekao da država treba da izađe sa jasnom vizijom Zapadnog Balkana kao regiona gde je zagarantovan mir i gde svaka porodica ima istinsku perspektivu dobrog života.

BONUS VIDEO Zelenović o aferi Jovanjica u parlamentu

Komentari

Svi komentari (0)