Foto: Promo

Predsednik Zelene stranke, Goran Čabradi, pozvao je danas gradonačelnika Šapca, Nebojšu Zelenovića i predsednika opštine Paraćin, Sašu Paunovića, da sa tom strankom uđu u koaliciju za "bolju, kulturniju i pristojniju" Srbiju i da, kako je naveo, osim na lokalnim, učestvuju i na parlamentarnim izborima.

Čabradi je u pozivu ocenio da budućnost Srbije mogu stvarati „samo ljudi koji nisu učestvovali ni u jednoj podeli vlasti od 1990. godine, već koji su se dokazali u svojim sredinama i u svom biznisu i koji su u politiku ušli bez balasta dilova, dugova ili sukoba iz prošlosti“.

„Paunović i Zelenović su u svojim sredinama potvrdili kapacitet modernih političara, zato ih pozivam da se u interesu Srbije odvaže i iskorače iz lokalne politike i zajedno sa Zelenom strankom nastupe na predstojećim parlamentarnim izborima“, naveo je Čabradi a prenela Zelena stranka.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je ranije da je Glavni odbor stranke Zajedno za Srbiju (ZZS), na čijem je čelu, doneo odluku o učešću na lokalnim izborima u Šapcu, i da, kako je rekao, „brani normalan život u Šapcu“.

Predsednik opštine Paraćin i zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) Saša Paunović izjavio je ranije da još nije doneo odluku da li će izaći na lokalne izbore u Paraćinu, ali i dodao da vidi razliku u izbornim uslovima u Paraćinu i Šapcu u odnosu na druge gradove u Srbiji.

Kostreš: Treba razgovarati sa Zelenovićem o ulasku u Evropski blok

Generalni sekretar Lige solcijaldemokrata Vojvodine, Bojan Кostreš, nije danas isključio mogućnost da će, u okviru razgovora o formiranju Evropskog bloka za izbore u Srbiji, razgovarati i sa strankom Zajedno za Srbiju i njenim liderom, Nebojšom Zelenovićem.

„Treba razgovarati sa svima koji mogu da doprinesu boljem rezultati Evropskog bloka, ali u svakom slučaju ta odluka mora da bude doneta konsenzusom svih učesnika u razgovorima“, rekao je Кostreš agenciji Beta.

Dodao je da su po njegovom mišljenju u Evropski blok dobrodošli svi oni koji žele da se suprotstave režimu Aleksandra Vučića na izborima i koji nedvosmisleno vide Srbiju kao deo Evropske unije, a mogu da doprinesu boljem izbornom rezultatu.