Foto: Medija centar Beograd

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović izjavio je danas da, iako je ta stranka najavila učešće na izborima, njihovo održavanje treba pomeriti do početka jeseni, do kada je, kako je rekao, realno da se pandemija koronavirusa okonča, saopštila je Zdrava Srbija.

U saopštenju se navodi da „u trenutku kada je Svetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju korona virusa i kada se u zemljama u regionu uvodi vanredno stanje i pooštravaju mere preventive zbog masovnog širenja zaraze koja je zahvatila i našu zemlju, zdravlje građana mora da bude na prvom mestu, ispred svih političkih kalkulacija i šićarenja“.

„I zato Zdrava Srbija kao stranka koja za prioritet svoga delovanja ima očuvanje zdravlja svog naroda i ozdravljenje države Srbije, smatra da bi lokalni i parlamentarni izbori, zakazani za 26. april, trebalo da se odlože i zakažu za neki termin kada epidemija bude daleko iza nas“, kazao je Stamatović.

Podestimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da može doći do pomeranja izbora, ali da ukoliko se dogodi, ono neće biti duže od dve – tri nedelje.

On je posle sastanka sa epidemilozima i premijerkom Anom Brnabić naveo da će razgovarati sa predstavnicima stranaka da do aprila bude više debata na TV stanicama.

Posle toga možemo da pojačamo kampanju, a na otvorenom i sada možete da držite skupove. Ako budemo imali mnogo težu situaciju, zna se koja su ustavna rešenja. Što se tiče izbora, spremamo se za 26. april, ali ako i bude pomeranja, biće za dve do tri nedelje, neće biti novog ciklusa“, naveo je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram