Aleksandar Vučić Foto: Nova.rs

Pištolj u čelo, bešenje o luster ili vetrogenerator, skakanje u bazen ili kroz prozor, samo su neki od mnoštva slikovitih opisa kojima predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava da objasni ozbiljnost situacije u kojoj se u tom trenutku nalazi. A razlozi su razni - kriza sa strujom, Kosovo, izjave ministara, Rusija. Nekad je to izazvano i čistim osećajem sreće.

Poslednji put je Vučić je slične izjave imao pre nekoliko dana, kad je gostovao na televiziji Prva. Govorio je o ekonomiji, političkim odlukama i narednim koracima Srbije…Jedna od tema bila je i najavljeno poskupljenje struje, ali i nestašica hrane.

Tim povodom, osvrnuo se na izjavu ministra privrede Branislava Nedimovića da će hrane biti dovoljno, bez obzira na rusko-ukrajinsku krizu i da će je čak biti i za izvoz.

Aleksandar Vučić Foto:printscreen/PrvaTv

“Ljut sam na Baneta Nedimovića celo jutro, dođe mi da skočim kroz prozor zbog njegovih izjava da nema problema i da ćemo izvoziti sve”, poručio je Vučić.

Kad je reč o uvođenju sankcija Rusiji, tu je upotrebio termin “pištolj na čelo”.

“Najveća krivica Srbije je što štiti svoj teritorijalni integritet i ono što ne daju Ukrajini da prihvati, od nas traže po svaku cenu da se odreknemo svog teritorijalnog integriteta. Da pribegnemo promeni politike Srbije može samo uz pištolj na čelu, i to ne meni, nego našoj deci”, naglasio je Vučić.

A onda je rekao i da će ga jedna situacija navesti da skoči u bazen na Tašmajdanu.

Vučić je rekao da u junu očekuje važnu vest u vezi jedne investicije, te da će tada biti poznata odluka jednog velikog globalnog proizvođača automobila da li će investirati u našoj zemlji.

„Obećavam da ću u odelu da skočim u tašmajdanski bazen ako dobijemo tu vest u junu. Toliko je važna ta vest i posle toga – završio sam posao za Srbiju“, rekao je Vučić i dodao:

„Ako to bude, kao Savić, jedino sam deblji od njega, skočiću u odelu u bazen, jer mislim da bi to bila najveća pobeda Srbije, ako uspemo. Još dve zemlje su u igri, a mislim da smo u svemu bolji od njih osim u jednoj stvari. A znate koja je ta jedna stvar – pričam o njoj u celoj emisiji“, rekao je Vučić aludirajući na temu kojoj je pripao najveći deo razgovora u emisiji (sankcije Rusiji).

Ne tako davno, predsednik Srbije spominjao je vešanje o luster.

Aleksandar Vucic obracanje naciji
Aleksandar Vučić predsednik Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Nakon što je zimus energetski sektor doživeo kolaps, rekao je sledeće:

”Zato sam ja pogrešio što nismo u Kostolac ušli ranije, zato sam ja pogrešio što nismo išli sa Kolubarom B i za sve to sam ja kriv što sam slušao sve moguće eklologe, lažne stručnjake i sve moguće strance koji su dolazili u ovu zemlju da mi sole pamet. Obesio bih se o ovaj najveći luster ovde, samo zato što sam ih bilo šta sluša – istakao je predsednik Srbije, gledajući u luster Palate Srbije.

To nije bila prva Vučićeva najava bešenja.

Još 2019. godine, prilikom posete Kovinu, Vučić je odgovarajući na pitanja novinara o Kosovu, izjavio:

“Lepo mi dođe da se obesim o ovaj ovde vetrogenerator. Da čovek uzme konopče i da se obesi kad pročita tako nešto”, rekao je Vučić komentarišući naslove u štampi u kojima SAD, navodno, nude podelu Kosova.

Konopče je predsednik Srbije spominjao i prilikom posete ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova.

Sergej Lavrov i Aleksandar Vučić Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

“Sreća da smo imali hrabrost da izgradimo gasovod sa Rusijom, da nismo ja bih mogao samo da uzmem konopče da se obesim”, izjavio je Vučić, a zauvek će ostati upamćen i izraz lica Sergeja Lavrova, kad je prevodioc preveo reči srpskog predsednika.

BONUS VIDEO: Vučić – Šta smo čuli za 114 Minuta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar