Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

U Šapcu je završeno glasanje na ponovljenim izborima na najviše 26 od ukupno 100 biračkih mesta, a pravo glasa imalo je više od 28.000 birača. Kako su za naš portal rekli u GIK-u, na bar jednom biračkom mestu zbog prekida glasanje će biti produženo do 21 sat.

Ekipa Nova.rs kraj glasanja dočekala je ispred birališta u centru Šapca u Osnovnoj školi „Janko Veselinović“.

PROČITAJTE JOŠ

Na tom glasačkom mestu Gradskoj izbornoj komisiji prijavljeno je sedam prekršaja i nepravilnosti.

Prema rečima predstavnika Biračkog odbora sa liste „Nebojša Zelenović – Šabac je naš“ Vladimira Gvozdenovića, zabeleženo je javno glasanje za listu Srpske napredne stranke, pokušaji kupovine glasova, ali i direktnog nagovaranja glasača da zaokruže listu Aleksandra Vučića. To se dogodilo prilikom posete članova biračkog odbora jednom biraču koji je glasao kod kuće.

Prema rečima Gvozdenovića, sve je prijavljeno GIK-u, a od procene težine prekršaja zavisiće odluka o eventualnom glasanju i po treći put na tom biračkom mestu.

Do 19 časova na ponovljene izbore u Šapcu izašlo je 52,47 posto od ukupno 28.800 građana koliko ih ima pravo glasa na tim mestima.

Podsetimo, kako je Nova.rs ranije pisala, u gradu je već u jutarnjim satima zabeleženo nekoliko izbornih nepravilnosti, poput navodne kupovine glasova i zastrašivanja birača.

Izbori su održani najpre 21. juna, ali je zbog brojnih nepravilnosti Upravni sud odlučio da se ponove na 27 izbornih mesta.

Ponavljanje je dodatno odložila loša epidemiološka situacija u Šapcu.

BONUS VIDEO:

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare