Predsedništvo Srpske stranke Zavetnici saopštilo je da nije neočekivana vest "večeras objavljeno saopštenje Srpske napredne stranke u kome se navodi da su uspešno završili vrbovanje šestoro bivših članova Zavetnika", smatraju da se to desilo zato što vlast nema rešenje za, kako kažu, "vrtoglavi rast podrške Zavetnicima i zato što im je bilo važno da njihovo vrbovanje uspe dan pred glasanje o novoj Vladi".

„Mesecima jure, agituju i progone ne samo poslanike, odbornike, već i članove naše stranke i ovde je jasno da ih boli rast rejtinga koji Milica Đurđević Stamenkovski uživa među građanima, pogotovo nakon ubedljive dominacije u Narodnoj Skupštini nad naprednajcima“.

Već duže vreme je ta ekipa Zavetnika bila „meta obrade specijalnih ponuda od strane vlasti“, a nažalost, pokazalo se da su neotporni na ucene, pretnje i, pre svega, ponude, koje će morati da odrađuju u narednom periodu, „ukoliko ne vrate pod hitno mandate koje nisu dobili na svoje ime, već u ime Srpske stranke Zavetnici“, navodi se u saopštenju koje u ime Predsedništva stranke potpisuje Goran Igić.

Ovim činom pokazuju se, kako navode, dve stvari – da vlast neće žaliti sredstva u obračunu sa rastom podrške Zavetnicima i drugo, da oni koji su izdali predsednicu stranke i partijsku disciplinu i ideologiju mogu sami da nastave niz dalje.

Navode da su „Zavetnici blizu dvocifrenog rezultata“ i da je ovo bio poslednji pokušaj da zaustave ono što ne može biti zaustavljeno — „s jedne strane krah poverenja naroda u SNS, što zbog galopirajuće inflacije, energetske krize, kolapsa poljoprivrede i sve izvesnijih predstojećih sankcija Rusiji i najava potpisivanja pravno-obavezujućeg sporazuma u vezi Kosmeta, a sa druge strane postoji čista alternativa takvoj nakaradnoj nenarodnoj politici SNS-a i njihovih trabanata u vidu sve jasnije politike objedinjavanja državotvornih snaga na čelu sa Zavetnicima“.

Srpska stranka Zavetnici će, kako navode, insistirati da se vrate oteti mandati, „a svaki eventualni nastup pomenutih bivših članova, žigosaćemo kao lažno predstavljanje, jer nisu nastupili kao samostalni, pa tako se ne mogu ni deklarisati“.

Podsetimo, poslanici Dušan Stojiljković i Dragan Stojanović, kao i četvoro odbornika u lokalnim skupštinama, napustili su stranku Zavetnici, objavio je portal Novosti.

U pismu koje su potpisali Stojanović i Stojiljković, kao i odbornica u Skupštini Beograda i opštini Rakovica Marija Vukomirović, odbornica u Rakovici Ramara Mladenović, odbornik u opštini Palilula Bojan Sladojević i odbornik u Skupštini grada i opštini Palilula Stefan Jovanović obavestili su građane da će nastupati samostalno.

Naveli su i da će se snažno boriti za srpske nacionalne interese i da se „snažno ograđuju od manipulacije koje srpskom narodu servira Milica Đurđević Stamenkovski i njeni poslušnici iz Srpske stranke Zavetnici“.

****

BONUS VIDEO: Milica Đurđević Stamenkovski o izveštaju o Kosovu i Metohiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar