Foto: TANJUG/ TANJA DROBNJAK/ bk

Stranka Zavetnici predala je danas Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) listu kandidata za poslanike na parlamentarnim izborima raspisanim za 26. april.

Lista nosi naziv „Hrabro – Milica Ðurdević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici“.

Ðurđević Stamenkovski rekla je da je ta stranka prikupila i RIK-u predala više od 11.000 potpisa građana, a da će izborna kampanja Zavetnika zavisiti od okolnosti u zemlji i regionu, izazvanih epidemijom virusa korona.

Ðurđević Stamenkovski očekuju ulazak Zavetnika u parlament i smatra da će biti „pravo osveženje na političkoj sceni“, da će, kaže, „na neki način biti glas svih građana“.

Dodala je da su Zavetnici od registracije stranke, 23. avgusta prošle godine, u svojevrsnoj politickoj kampanji, i da sada imaju više desetina novih odbora, kao i više desetina hiljada članova i simpatizera.

Ona je istakla da je u delikatnim trenucima, kao što je trenutna situacija u zemlji, potrebno da svi pokažu narodno jedinstvo i, pre svega, političku odgovornost.

Zavetnici žele da na političku scenu vrate te vrednosti i kategorije, odgovornost, hrabrost, dostojanstvo i doslednost, rekla je Stamenkovski.

Ona je pozvala sve političke aktere u zemlji da u trenucima kada je ugroženo zdravlje građana, a što je iznad svih političkih podela, pokažu da su svi zajedno spremni da daju svoj doprinos i odgovore na taj izazov.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram