Milica Đurđević Stamenkovski Foto: F.S./ATAImages

Na današnjoj sednici Skupštine Prokuplja stranka Zavetnici, koja ima tri odbornika, ući će u koaliciju sa vladajućom Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije. Takvu odluku je potvrdio i Marko Ristić, jedan od odbornika Zavetnika, kome će ovo biti poslednja sednica Skupštine u ovom sazivu jer je juče podneo ostavku i danas će ga zameniti novi odbornik sa te liste.

Zavetnici su u kampanji pred izbore 17. decembra prošle godine bili jedni od najoštrijih kritičara lokalne vlasti koju su i tada predvodili naprednjaci, često ih optuživali za nerad i sumnjive poslove u gradu, ali je, kako saznajemo, direktiva iz vrha stranke ipak bila jača od mišljenja i stavova lokalnih predstavnika, pišu Južne vesti. 

PROČITAJTE JOŠ:

„Potpisivanje koalicionog sporazuma je odraz namere da Zavetnici učestvuju u procesima odlučivanja i preuzmu odgovornost u našem gradu. U prethodnom periodu Zavetnici su kritički sagledavali rad vlasti i znaju šta je potrebno promeniti. Tačno je da sam podneo ostavku na odbornički mandat. Kao predsednik Gradskog odbora i član najužeg rukovodstva stranke smatram da je važno da i drugi ljudi dobiju priliku da se istaknu u radu naše lokalne samouprave i da kao odbornici budu na usluzi građanima Prokuplja“, prokomentarisao je Ristić odluku svoje stranke i lokalnog odbora.

Kaže da će njegovo delovanje u narednom periodu biti nešto drugačije, ali svakako u skladu sa politikom stranke i u interesu svih građana.

Nakon decembarskih izbora, Srpska napredna stranka je osvojila i formirala vlast u Prokuplju i u svim opštinama Topličkog okruga, a koaliciju sa Zavetnicima i SPS-om su ranije već napravili i u KuršumlijiIi, iako i tamo naprednjaci imaju neohodnu većinu da sami formiraju gradsku vlast.

U toj opštini je Zavetnicima pripalo mesto potpresednika Skupštine i jedan član Opštinskog veća, dok je SPS dobio jednog većnika, a obe stranke imaju po dva odbornika u lokalnom parlamentu.

I u ostalim gradovima na jugu Srbije nisu retki slučajevi koalicionog dogovora SNS, SPS i Zavetnika, a u Svrljigu je već najavljeno da će Opštinski odbor Zavetnika na predstojećim lokalnim izborima biti na zajedničkoj listi sa SPS-om i naprednjacima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar