Žarko Korać Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Profesor Filozofskog fakulteta u penziji Žarko Korać izjavio je da se izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik "pravi da ne vidi" da država favorizuje Telekom kako bi se gušili slobodni mediji.

Korać se u Novom danu TV N1 osvrnuo na Bilčikovo lobiranje u Evrpskom parlamentu da se Telekom Srbija izbaci iz finalne verzije izveštaja o Srbiji.

Korać je ukazao i kako je potpuna kontrola medija ključ vlasti predsednika Aleksandra Vučića.

„On ne može da izdrži to što postoje dve televizije kao što je Vaša i ova Nova, i ima praktično dva ili tri nedeljnika, list Danas… Ne pravim kompletan spisak, a to su listovi i televizije koje on pokušava suštinski da uguši“, rekao je Korać.

Objasnio je i da to nije demokratsko ponašanje, te da su primera radi Donalda Trampa, dok je bio predsednik SAD, Njujork Tajms i Vašington post „cepali bukvalno svakih pet dana“.

„Kontrola medija, tabloida pre svega, kao ovaj spektakl sa čovekom koji dobije novčanu kaznu, pa neće da je plati. Slušajte, to je smešno, pa dobijao sam ja jednom ili dvaput, zbog malo brže vožnje, novačne kazne i šta, neću, pa idem tri dana u zatvor. Zašto bih išao u zatvor? To spektakli, ali to su njegovi (Vučićevi) mediji, i on brani tog novinara, a ne brani novinare kojima prete koji su stvarno ugroženi“, dodao je Korać za N1.

Podsetio je i da je uoči drugog kruga predsednički izbora u Crnoj Gori na RTCG održana vrlo oštra, nezgodna debata dvojice kandidata.

„Hajde probajte sad da zamislite Vučića da kaže: Evo ja bih na duel na RTS, slobodan, otvoren, recimo sa Draganom Đilasom koji u ovom trenutku vodi najveću grupaciju poslanika“, poručio je Korać.

Opširnije čitajte na N1.

***

BONUS VIDEO – Da li je Bilčik lobista Telekoma?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar