Ilustracija / Foto: KTV TV

Član Gradske uprave Zrenjanin Pero Pilipović sinoć je hospitalizovan u Kliničkom centru Vojvodine zbog komplikacija usled zaraze koronavirusom. On se nalazi u teškom stanju zbog dvostruke upale pluća i smešten je na Infektivnoj klinici.

Prema saznanjima Nova.rs, Pilipović je već od 16. marta počeo da ispoljava simptome zaraze, a stanje mu se juče drastično pogoršalo. Istog tog dana Pilipović je prisustvovao sednici Gradskog veća sa još desetak članova. Uprkos tome što niko od njih na sebi tada nije imao zaštitnu opremu čelnici Zrenjanina, prema saznanjima Nova.rs, nisu u karantinu niti u samoizolaciji.

“Čekamo da dobijemo izveštaj od bolnice i policije, nakon čega ćemo se obratiti zvaničnim saopštenjem o svemu. Kolegi Pilipoviću svi želimo brzo ozdravljenje”, rekao je za Nova.rs zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac. On je potvrdio da je Pilipović bio na sednici Gradskog veća 16. marta, ali da su sve mere opreza na njoj bile ispoštovane.

“Da, da sve mere su strogo poštovane, a tog dana smo uveli i kontrolu i dezinfekciju svih koji ulaze u Gradski kuću”, rekao je Santovac. Međutin, po fotogtafijama koje je zabeležila lokalna KTV televizija, očigledno je da niko od prisutnih na sebi nije imao masku, niti rukavice. Takođe, veće je nastavilo neometano sa radom i narednih dana, a u više navrata je zasedao i Gradski štab za vanredne situacije u kom se između ostalih nalazi i gradonačelnik Zrenjanina Čeda Janjić. Uprkos svemu, Grad Zrenjanin, sudeći prema zvaničnim informacijama sa sajta grada, i pored ozbiljnog rikiza po zdravlje svojih sugrađana, nije odustao od licitacije davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta koju su zakazali za vreme vanrednog stanja. Prema podacima sa sajta grada, licitacija će se ipak održati sutra u 10 časova i to na gradskom stadionu u Karađorđevom parku.