"Pa zar bilo ko može da zamisli da ćemo budućnost naše dece prodati za 10.000 dinara? Na to još odlučnuje poručujemo - nećemo odustati", poručio je glumac Nenad Hadži Maričić na šestom po redu protestu "Srbija protiv nasilja".

„Nemamo više vremena za duge govore i čekanje, predugo smo čekali. Predugo smo ćutali. A onda nakon dve tragedije čekali smo da se ispune naši zahtevi nakon dve tragedije i šetali nedeljama. Danas hoću da vas pozovem da nikada ne smemo da zaboravimo šta nas je ovde okupilo. Okupila nas je velika tragedija i nepravedno prekinuti dečiji snovi. Okupila nas je borba protiv nasilja i nepravde. Borba da ova zemlj a bude siguran dom za sve, da sva deca bezbedno odrastaju i da nijedan roditelj nikada više ne ispraća dete sa strahom u školu. Pa zar mnogo tražimo“, upitao je Nenad Hadži Maričić.

Glumac je naveo da „danas sa ovog mesta proučujemo da jesmo gladni i žedni, ali gladni i žedni pravde, sigurnosti, empatije, ljudskosti, društva bez nasilja, društva u kom postoji odgovornost, gladni i žedni života bez staha“.

„Pa zar bilo ko može da zamisli da ćemo budućnost naše dece prodati za 10.000 dinara? Na to još odlučnuje poručujemo – nećemo odustati“, zaključio je Maričić.

Pročitajte još...

Podsetimo, danas u 18 sati ispred Skupštine Srbije počeo šesti po redu protest „Srbija protiv nasilja“.

Nakon govora koji će održati nekoliko javnih ličnosti i žrtava nasilja režima, plan je da se krene u mirnu šetnju koja će se završiti formiranjem prstena oko zgrade Vlade Srbije.

Građani su pozvani da i ovog puta pripreme poruke koje će biti ostavljene ispred Vlade Srbije i Ministarstva prosvete.

***

BONUS VIDEO: Ovo je plan kretanja na protestu Srbija protiv nasilja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare