Vučić Vidojević KRIK
Danilo Vučić i Aleksandar Vidojević / Foto: KRIK

Izveštavanje o sastancima sina predsednika Republike sa ljudima koji se dovode u vezu sa kriminalom je mnogo više od legitimne novinarske teme, to je u interesu društva, ocenio je za Danas šef biroa Reportera bez granica za Balkan Pavol Zalai i dodao da u takvim slučajevima novinari moraju imati zaštitu nadležnih organa.

Zalai je ocenio da bi nadležni organi, najpre, trebalo da objasne zbog čega policijski službenici, koji su zaustavili novinarku KRIK, nisu intervenisali kako bi je zaštitili kada su joj pretile i oduzele telefon osobe za koje se sumnja da su povezane sa organizovanim kriminalom.

„Trebalo bi pokrenuti internu istragu unutar policije, kako bi se rasvetlilo to ponašanje policijskih službenika“, predočio je on.

Zalai je, o objavi predsednika Aleksandra Vučića na Instagramu povodom celog slučaja, istakao da se te izjave mogu shvatiti kao uvrede i pretnje novinarima i kao takve predstavljaju napad na slobodu medija.

„Bojana Pavlović i KRIK ne zaslužuju uvrede i pretnje, već izvinjenje zbog tretmana kojem su bili izloženi, kao i kontinuiranu podršku političara“, poručio je Zalai.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar