Biljana Stojković, Nebojša Zelenović i Aleksandar Jovanvić Ćuta Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Stranka "Zajedno" najoštrije je osudila rušenje kampa i teranje aktivista iz Bora i Majdanpeka koji su branili planinu Staricu, od strane obezbeđenja koje je unajmila kineska kompanija Ziđin. Predlažu da ta kompanija hitno uputi izvinjenje aktivistima i to više nikada ne čini.

„Ziđin je prekopirao ‘recept’ predstavnika naprednjačke vlasti i unajmio privatne plaćenike da ‘dele pravdu’ i rasteruju građane koji čuvaju svoja prirodna dobra“, navodi u saopštenju stranka „Zajedno“ i apeluje na momke, „koji su za dnevnicu šikanirali aktivistkinje“ da umesto toga pomognu
da se ti hrabri ljudi odbrane od pritisaka.

Mi ćemo uskoro opet biti u Majdanpeku, pa bismo želeli i sa njima da raspravimo to njihovo plaćeničko, a nasilničko delovanje, kažu u stranici „Zajedno“ i dodaju da niko, a „pogotovo ne strani kolonizatori i najamnici, ne sme da napada i rasteruje građane“.

„Nadamo se da policija i tužilaštvo neće, kao i mnogo puta do sada, ostati ‘slepi’ na ovakve ispade i da će procesuirati i najamničko obezbeđenje, ali i kompaniju Ziđin“, zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, aktivistkinja Irena Barbulović izjavila je da su pripadnici obezbeđenja, koje je unajmila kompanija Ziđin, rasturilo kamp aktivista na  planini Starici, kao i da ih je fizički udaljilo od mesta gde su proveli nekoliko meseci sprečavajući dalje radove na ovoj lokaciji.

BONUS VIDEO: Građani Majdanpeka ogorčeni i besni zbog miniranja brda iznad grada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar