Nebojša Zelenović Foto: Informativna služba OGP AKCIJA

Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića traži da država vrati građanima Šapca dug od 30 miliona evra.

„Od početka 2019. godine, pa do nezakonitog preuzimanja vlasti od strane SNS-a, u oktobru 2020. godine, grad Šabac je investirao 15 miliona evra u puteve, ulice, vodovod,
kanalizaciju, trgove, parkove, škole i druge infrastrukturne poslove. Cene ovih radova su i do četiri puta niže od onih koje plaća država i druge lokalne samouprave za ovakve poslove. Samo jedan primer – put od Šapca do sela Radovašnica, dužine 19 km koštao je 3 miliona evra, odnosno 36 evra po metru kvadratnom, a prosečne cene puteva po kojima smo mi radili su 9 evra po metru kvadratnom“, piše u saopštenju ZZS.

Kako dodaju, država je protivustavno oduzela Šapcu 30 miliona evra u periodu od 2014. do 2020. godine, oduzimajući na pripadajući iznos poreza.

„U gradskoj kasi uzurpatori su zatekli 3 miliona evra. Кredit koji je Šabac uzeo za ove infrastrukturne radove iznosio je 7 miliona evra, a to je bio najjeftiniji kredit u to vreme u Srbiji, sa kamatom od 1,08 odsto, dok se država zaduživala sa kamatom od 3%. Da je država uređena kako je Šabac bio organizovan do izborne otimačine, Srbija danas ne bi bila zemlja koja ima ekonomiju kolonije.Uzurpatori kukaju, a ne rade ništa na daljem razvoju u infrastrukturno najopremljenijem gradu u Srbiji. Zapošljavaju stranačke aktiviste i šire neistine, a ne smeju hrabro da zatraže od centralne vlasti da građanima Šapca vrati dug od 30 miliona evra. Šabac je jedini grad u Srbiji koji ima propisnu deponiju i uređaj za prečišćavanje otpadnih voda. Pa kako ćete, gospodine predsedniče, da napravite prečistač otpadnih voda koji već postoji!?“, pitaju u ZZS.

„U Šapcu nije postojala lista čekanja u vrtićima. Šabac ima procentualno najveći broj priključaka na vodu i kanalizaciju u Srbiji, prema broju domaćinstava . Imamo najviše
izolovanih stanova i mrežu za distribuciju gasa i sistem daljinskog grejanja kao niko u Srbiji. Imali smo najmanju administraciju i ukupan broj zaposlenih u celom gradskom sistemu, prema broju stanovnika, u Srbiji. Mi smo Šapcem domaćinski upravljali! Možete da lažete sve ljude neko vreme, možete da lažete neke ljude sve vreme, ali ne
možete da lažete sve ljude sve vreme! Srbija ima priliku da promeni sistem neslobode, kolonijalne ekonomije, u kojoj prljave investicije zapošljavaju jeftinu radnu snagu i da se izbavi iz tragedije odlaska stotina hiljada sposobnih ljudi iz zemlje“, kažu u Zajedno za Srbiju i zaključuju:

„Zato pozivamo sve građane da se uključe u predizbore za poslanike zeleno-leve koalicije. Možemo da izaberemo najbolje ljude za ovu listu i da izađemo snažno na izbore da bismo pobedili laž i celoj Srbiji stvorili priliku za normalan život!“.

BONUS VIDEO: Nebojša Zelenović na Ekološkom ustanku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare