Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predstavnici stranke Zajedno za Srbiju i Otvorene građanske platforme AKCIJA, zajedno sa prijateljima iz Ne davimo Beograd i ekološkim aktivistima, okupili su se ispred Palate pravde u Beogradu gde su razvukli crveno platno kao simbol crvenog alarma za pravosuđe.

„Ovo je simbol da institucije u Srbiji ne funkcionišu. Institucije su zarobljene, a mi smo tu da ih oslobodimo“, izjavio je Nebojša Zelenović, lider stranke ZZS.

On je pozvao sve građane da dođu na veliki „Protest protiv državnog kriminala“ – mafije koja je zarobila ovo društvo – u subotu 16. oktobra, od 12 časova ispred Republičkog javnog tužilaštva u Beogradu.

„Tražimo da institucije počnu da rade svoj posao, zato što postoje dokazi“, naglasio je Zelenović. Pojavili su se novi dokazi koji kažu da je Siniša Mali imao 24 stana, postoje dokazi da je Siniša Mali lagao. Učinio je barem dva krivična dela, ako ne i više – utaja poreza i neprijavljivanje imovine, naveo je lider ZZS.

„Za to su unašem Zakoniku predviđene oštre krivične sankcije. Tražimo od Tužilaštva da pokrene postupak protiv njega i svih drugih umešanih koji u deo ove političke mafije“, zaključio je Nebojša Zelenović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar