Opozicioni aktivista i član stranke "Zajedno" Dušan Marković saopštio je da je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić "paketićima kupovao glasove Roma", a da su napadi "režimskih tabloida" na njega pokušaj da se spreče protesti u Krnjači.

„Proteklih dana sam dobijao pretnje zbog svog opozicionog delovanja, a od juče su režimski tabloidi protiv mene i mojih komšija počeli da vode specijalni rat. Izneli su gnusne laži o meni, jer žele da zaustave našu borbu“, rekao je Marković, saopštila je stranka „Zajedno“.

On je rekao da vlast već četiri godine, iako su za to obezbeđena sredstva, ne rešava pitanje kanalizacije na levoj obali Dunava, te da su aktivisti pre tri dana najavili da će ponovo blokirati Zrenjaninski put i da priključiti se poljoprivrednicima u blokadama.

Kako kaže Marković, tada su počele „pretnje“ i „gnusna targetiranja“.

„Tačno je da sam bio u organizaciji Aleksandra Šapića dok je on bio predsednik opštine Novi Beograd, odnosno, dok je on bio opozicionar. Onog momenta kada sam uvideo kako kriminalno vodi opštinu, kako povlašćeni investitori dobijaju prostore opštine Novi Beograd, napustio sam taj pokret sa svojim kolegama i zarekao se da ću se boriti protiv njegovog kriminala. A dok sam ja bio u pokretu nikada nikakvi paketići nisu nestali, naprotiv, svake godine su ostajale nepodeljene hiljade paketića koji su trulili u skladištu u Hali sportova. Šapić vrlo dobro zna šta je bila uloga njegovih paketića, ti paketići su se kupovali na nameštenom tenderu, a onda su ih aktivisti delili Romima i drugim ugroženim grupama u Beogradu u zamenu za njihovu podršku na izborima“, rekao je Marković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare