Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Poslanički klub "Moramo - Zajedno" podneo je zahtev Skupštini Srbije da se hitno sazove posebna sednica, na kojoj bi premijerka u tehničkom mandatu Ana Brnabić i ministar Branislav Nedimović, pred poslanicima odgovarali na pitanja zbog krize u poljoprivredi i katastrofalne situacije u toj grani.

„Srbija je ostala bez mleka, a polako ostaje i bez hrane. Za to je odgovorna isključivo ova vlast, koju smo neprestano upozoravali prethodnih godinu dana, ali niko nije reagovao. Zbog toga su premijerka i resorni ministar dužni da daju odgovore poslanicima, poljoprivrednicima i gradjanima Srbije“, naveo je poslanički klub.

Dodali su da traže hitno usvajanje paketa mera koje predlaže poslanička grupa Moramo-Zajedno, a to su subvencije od 200 evra po hektaru, obezbeđivanje goriva za poljoprivrednike bez akcize i PDV-a, podrška od 200 evra po hektaru za djubrivo, premija mleka od 15 dinara po litru u svim kvartalima i isplata svih zaostalih premija, subvencija i kovid naknada poljoprivrednicima.

„U budžetu Republike Srbije ima novca za sprovođenje ovih hitnih mera, zato apelujemo na predstavnike vlasti da odrede prioritete, jer za hranu i ljude koji nas hrane moramo naći sredstva“, naveli su iz „Moramo-Zajedno“.

BONUS VIDEO: Goran Ješić i Vojislav Stanković: Da li su poljoprivrednici prevareni? 

Komentari

Svi komentari (0)