Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

U danu u kom je novoizabrani gradonačelnik Severne Mitrovice položio zakletvu na sednici skupštine opštine Severna Mitrovica, stiže potvrda da se zahtev za otvaranje mosta na Ibru, koji je i podnela ova lokalna samouprava, nalazi u Ministarstvu u Prištini, te da se vrši provera zakonitosti.

Kosovski ministar administracije i lokalne samouprave, Eljbert Krasnići (Elbert Krasniqi), prisustvovao je danas sednici skupštine opštine Severna Mitrovica, na kojoj je zakletvu položio novi gradonačelnik, Erden Atić, prenosi KoSSev.

Nakon završene sednice, Krasnići je u društvu Atića poželeo novom gradonačelniku sreću u budućem radu.

„Mi ćemo ih kao Vlada podržati kao i u bilo kojoj drugoj opštini u Republici Kosovo u sprovođenju njihovog ustavnog mandata“, rekao je.

Krasnići je, između ostalog, kazao da je važno da građani na Severu Kosova dobijaju kvalitetne usluge.

„Svaka akcija i odluka gradonačelnika imaće podršku centralnog nivoa – kao vlada i ministar podržavamo sve gradonačelnike“, podcrtao je Krasnići, javlja Klan Kosova.

Krasnići je, kako prenosi Gazeta Express, danas ujedno govorio o zahtevu odbornika SO Severna Mitrovica – za otvaranje glavnog mosta za saobraćaj na reci Ibar.

Rekao je da se ova odluka još uvek obrađuje u ministarstvu radi „provere zakonitosti“.

„Ova odluka je u Ministarstvu administracije i lokalne samouprave radi kontrole zakonitosti i administrativnih procesa. Čim se ova evaluacija završi, ona će biti na mom stolu i onda ću nastaviti sa postupkom“, kazao je Krasnići.

Podsetimo, odbornici opštine Severna Mitrovica odlučili su nenajavljeno krajem prošlog meseca da pošalju zahtev Prištini da se sa severne strane grada omogući sloboda kretanja za vozila preko glavnog mosta na Ibru.

Podrška je međutim stigla samo iz Prištine, odnosno kosovske vlade, dok su Beograd i Srpska lista negodovali uz optužbe na račun Kurtija – „da želi nemire“.

Podrška, međutim, izostaje i iz međunarodne zajednice.

Listom su se ređali ambasadori, šefovi misije EULEX-a i KFOR-a, kao i izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine, koji su poručivali da sada nije vreme za tako nešto, odnosno su tražili da se ovo pitanje reši u sklopu dijaloga.

Prištinski mediji u međuvremenu su potvrdili da je ovaj zahtev dostavljen Ministarstvu administracije i lokalne samouprave.

BONUS VIDEO: Vučić: Ili će se prihvatiti dogovoreno ili je kraj svega

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar