Marija Zaharova Foto:EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da niko sa Zapada, ko sprovodi neokolonijalnu politiku, neće sprečiti Rusiju, Srbiju i Republiku Srpsku da razvijaju uzajamno korisnu saradnju i da zajedničkim snagama doprinesu jačanju mira i stabilnosti na Balkanu, prenosi Sputnjik.

Znamo koliko napora Zapad ulaže kako bi prisilio naše srpske prijatelje da odustanu od saradnje sa Rusijom. Pritisak koji se na njih vrši je bez presedana, u istorijskom kontekstu to nije viđeno, rekla je Zaharova, komentarišući susret predsednika RS Milorada Dodika sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Prema njenim rečima, koristi se čitav spektar ucena, sankcija, pretnji, sve u skladu sa najgorim evropskim tradicijama.

Imajući to u vidu, Moskva još više ceni samostalnu politiku Republike Srpske i njen principijelni izbor u pravcu saradnje s Rusijom, koja sve više dobija karakter strateškog partnerstva, istakla je Zaharova.

Dalji razvoj odnosa u potpunosti je u skladu sa interesima naših naroda i nije usmeren ni protiv koga, navela je ona i dodala da težnje nedobronamernih da tome nanesu štetu nemaju perspektivu.

Nikakvi zapadni visoki predstavnici, niko ko sprovodi neokolonijalnu politiku, neće sprečiti Rusiju, Srbiju i Republiku Srpsku da razvijaju uzajamno korisnu saradnju, poručila je Zaharova.

BONUS VIDEO Srbija i EU u različitim pravcima: Zašto predsednik ne bira reči kada govori o međunarodnoj zajednici?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar