Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je u utorak na samitu EU-Zapadni Balkan u Tirani, a tom prilikom razgovarao je sa brojnim evropskim zvaničnicima i državnicima, među kojima je i francuski predsednik Emanuel Makron.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak „usputnog“ razgovora srpskog predsednika sa francuskim kolegom, a korisnicima je bila najzanimljivija Makronova promena izraza lica.

Na snimku bez tona vidi se kako se Makron smeška kada Vučić počinje da mu ozbiljno govori nešto na uvo, gestikulirajući rukom oko Makronove glave. S lica francuskog predsednika brzo nestaje osmeh i ono postaje ozbiljno, fokusiranog pogleda, a potom i, čini se, šokirano uz podignutu obrvu.

Pročitajte još...

Makron je odgovorio Vučiću, nešto opuštenijeg izgleda, ali se čini kao da Vučić ne prihvata odgovor koji je dobio. Dvojica predsednika ostala su da stoje i razgovaraju na vratima sale, dok su ostali učesnici samita prolazili pored njih i zauzimali svoja mesta.

Snimak je bio povod da se na Tviteru pojave šaljivi mimovi, u kojima se parodira šta bi mogla da bude sadržina ovog razgovora.

Vučić je učestvovao na samitu u Tirani, iako je prethodno bio rekao da neće otići zbog reakcija Evropske unije na odluku Aljbina Kurtija da za ministra u kosovskoj vladi postavi Nenada Rašića. Kako je sam juče izjavio, odluka da ode ipak je bila dobra.

On je na Instagramu naveo da je imao srdačan susret sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, sa kojim je razmenio mišljenja o aktuelnim globalnim pitanjima, ali i o povezivanju Zapadnog Balkana sa EU i evropskom putu Srbije.

„Razgovarali smo i o regionalnoj stabilnosti, a ja sam ponovio doslednu posvećenost Srbije očuvanju mira i dijalogu, kao jedinom načinu za rešavanje svih pitanja“, napisao je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare