Foto: Wikipedia

Pokret "1 od 5 miliona" najoštrije osuđuje današnji fizički napad na predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića u centru Beograda i upozorava na opasnost od još veće eskalacije nasilja ukoliko se svi akteri na političkoj sceni ne obuzdaju od etiketiranja neistomišljenika.

„Mučki napad pesnicom u glavu na Trifunovića, rezultat je sve većih podela i društvu i huškanja gradjana jedne na druge, za šta je odgovoran režim, ali nažalost i neodgovorni deo opozicije.

Više puta smo upozoravali da je deo opozicije preuzeo manir od SNS – da svojim neistomišljenicima lepi etikete „izdajnik“ i „plaćenik“, čime saučestvuju u režimski dirigovanom huškanju ljudi.

Članovi Pokreta “1 od 5 miliona” i sami su na svojoj koži osetili kako je to biti etiketiran i od strane režima i od strane dela opozicije. Zato poručujemo i jednima i drugima: obuzdajte se!

Danas pesnica u glavu Sergeja Trifunovića, sutra pesničenja širom Srbije, ako ovako nastavite! I za to ćete svi vi biti odgovorni“, saopštio je pokret 1 od 5 miliona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare