Aljbin Kurti / FOTO: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon podržala je protest građana Prištine i drugih naselja da udaranjem u šerpe sa svojim balkona izraze svoje nezadovoljstvo poslednjim političkim kretanjima na Kosovu.

Ona je na Tviteru objavila televizijsku vest prištinske televizije KTV sa protesta do kojeg je došlo u četvrtak uveče i izrazila nadu da će Demokratski savez Kosova (DSK) videti sinoćni protest.

„Vrlo dobro. Ljudi na stvaralački i civilizovan način su alarmirani za ono što sam ja nazvala državnim udarom na Kosovu, sa nadom da će to i DSK uvideti“, napisala je ona.

Na njen post je reagovao predsednik stranke Alijansa za novo Kosovo Bedžet Pacoli koji je ocenio da je užasnut načinom na koji Fon Kramon „deli lažne vesti i panku, nazivajući pučem jednu demokratsku i ustavnu proceduru“.

Demokratski savez Kosova najavio je da će tražiti izglasavanje nepoverenje Aljbinu Kurtiju i za to dobio podršku i pojedinih opozicionih stranaka.

Predsednik DSK Isa Mustafa pozvao je jutro još jednom Kurtija da danas ukine taksu na srpske proizvode i povuče odluku o smeni Agima Veljiua, funkcionera njegove stranke, sa mesta ministra unutrašnjih poslova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram