Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin Foto:FoNet/Božana Pavlica

Isticanje srpske zastave je samo povod za napade na Srbiju i njenog predsednika, a uzrok je jačanje Srbije i objedinjavanje Srba pod vođstvom predsednika svih Srba Aleksandra Vučića, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

„Istina o takozvanom domovinskom ratu je neupitna, to je građanski rat koji su pokrenuli Hrvati, a završen je hiljadama mrtvih srpskih civila i najvećim etničkim čišćenjem u operaciji “Oluja“. Kada god sam govorio o “srpskom svetu“ kao jedinoj brani da se u zvaničnu hrvatsku politiku ne vrati ustaška ideologija, bio sam osporavan, a sada se jasno vidi da nije problem u ideji “srpskog sveta““, naveo je u pisanoj izjavi Vulin, koji je i predsednik Pokreta socijalista.

Spor je u samom postojanju Srba i našoj potrebi da budemo ujedinjeni, dodao je Vulin odgovarajući na nove napade na Srbe i predsednika Srbije koji stižu od zvaničnika iz Hrvatske.

Vulin je istakao da je isticanje srpske zastave samo povod za napade na Srbiju i predsednika, a uzrok je jačanje Srbije i objedinjavanje Srba pod vođstvom predsednika svih Srba Aleksandra Vučića.

„Da Hrvatska ima problem sa danima zastava i jedinstava, zar ne bi šiptarski Dan zastave do sada izazvao hrvatske zvaničnike da nešto zabrane ili bar prokomentarišu. Ustaše smatraju da je samo Srbin koji ne sme da kaže da je Srbin dobar Srbin, a još bolji je kada je proteran ili mrtav“, naveo je Vulin.

Prema njegovim rečima, napadati srpski Dan jedinstva i zastave je kao da tražite od srpskih Hrvata da nemaju svoju zastavu, ime i praznike.

„Srpskim Hrvatima u Srbiji niko ne brani da ističu i čuvaju svoju naciju, zašto se onda Srbima brani da budu Srbi u Hrvatskoj ili gde god da žive?“, upitao je Vulin.

BONUS VIDEO: Zašto je Saša Janković izbegao susret sa Merkel

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare