Foto: Nova.rs

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin kazao je danas da je Vojska spremna da ispuni svaki nalog svog vrhovnog komandanta i svaki nalog koji dolazi od Kriznog štaba.

„Svakome je jasno da Vojska Srbije može i mora da sprovede sve ove velike zahvate i ove velike radove i mi ćemo nastaviti to da radimo. Država Srbija može da se osloni na svoju vojsku, svi građani Srbije mogu da se oslone na svoju vojsku, a molim građane Srbije da cene i poštuju rad vojske, svakodnevno izlaganje opasnosti svakog od ovih vojnika, da im pomognu i da pokažu koliko cene njihov rad, tako što će ostati kod kuće i brinuti o sebi i svojim porodicama“, istakao je Vulin, prenosi Ministarstvo odbrane.

Vulin je rekao da će u hali Novosadskog sajma biti uspostavljen centar za prihvat lica koja su obolela od korona virusa koja ne zahtevaju intenzivno lečenje.

„Ovde će biti prostor za oko 1.000 ljudi i predviđene su sve mogućnosti za njihov nesmetan život, ishranu, dobiće odgovarajuću medicinsku pažnju i brigu“, naveo je ministar.

Sve građane Novog Sada i sve građane Vojvodine, jer je ovo mesto predviđeno za sve građane Vojvodine, molim da vode računa i da ostanu kod kuće, poručio je.

„Vojska koja ovde radi, policija, volonteri koji su ovde, lekari koji će biti ovde, svi oni ne mogu da ostanu kod kuće da biste vi mogli da budete kod kuće. Budite toliko disciplinovani i poštujte rad ovih ljudi“, naveo je Vulin.

Ministar odbrane je istakao da nema te države na svetu koja može da zbrine stotine hiljada ljudi, ako dođe do toga.

On je dodao da moramo razumeti da sudbina Srbije „zavisi od svakoga od nas pojedinačno“.

„Svako od nas može da bude prenosilac zaraze, izvor zaraze i svako od nas može da upropasti sebe, svoju porodicu i ljude do kojih mu je stalo. Ali isto tako, svako od nas može i da se sačuva“, naglasio je.

On se zahvalio lokalnoj samoupravi i gradu Novom Sadu na ozbiljnosti koju su pokazali u ovoj krizi kao i na volonterima koje su obezbedili.

„Zahvalio bih i Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, jer koordiniraju sve ove napore i vode računa da sve ovo zaista bude uspešno“, zaključio je Vulin.