Foto:Nemanja Jovanović

Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavi je da evroparlamentarka Tanja Fajon čini sve da bi Srbima ogadila Evropsku uniju.

On je rekao da lično nije pristalica Evropske unije i da, što se njega tiče, Fajon „radi u dobrom pravcu“.

„Ona će na kraju ubediti Srbe da ne treba da budu u Evropskoj uniji. Predsednik Aleksandar Vučić je čovek koji je za Evropsku uniju, koji drži Srbiju na evropskom putu. Kada bi se on pomerio i nekoliko puta dao antievropske izjave – Evropske unije u Srbiji neće biti“, rekao je Vulin, a prenosi Pokret socijalista u saopštenju.

Vulin je istakao i da Fajon uspešno radi na tome da evroskeptici jednog dana dobiju većinu u Srbiji, kada je u pitanju odnos prema Evropskoj uniji.

Komentarišući izjave da je „u Srbiji društvo podeljeno“, ministar Vulin je rekao da ne razume kako onda funkcionišu društva u kojima određene političke opcije na izborima dobiju daleko manju podršku nego što je dobio Aleksandar Vučić u Srbiji.

On je prokomentarisao i da je demokratija to što je u Srbiji dva miliona ljudi glasalo u nedelju za Aleksandra Vučića.

„Stalno slušamo o podeljenom društvu. Koje podeljeno društvo? Ako je kod nas podeljeno društvo, a imate više od 60 odsto glasova za jednu političku opciju, onda je u Nemačkoj građanski rat, jer tamo prave Vladu i sa 30 odsto, 10 odsto. U Sloveniji onda, oni samo što se ne raspadnu, jer oni jedva da formiraju Vladu“, rekao je Vulin.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare