Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Duska Stefanovic/MO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je predsedniku privremenih institucija u Prištini Hašimu Tačiju da bi pre nego što izgovori reč genocid trebalo da objasni svoje učešće u "ubijanju i otimanju Srba i trgovini njihovim organima".

Vulin je reagujući na izjavu Tačija da „nijedan zločin Srbije neće biti amnestiran i da je Srbija izvršila genocid nad albanskim civilnim stanovništvom na Kosovu“, naveo da je samo od dolaska međunarodnih snaga na Kosovu i Metohiji ubijeno je više od hiljadu Srba i nealbanaca.

„Za streljanu srpsku decu u Goraždevcu, pobijene žeteoce u Starom Grackom, za ubistvo dvogodišnjeg Danila Cokića u Livadicama, niko nije odgovarao“, rekao je Vulin, a navodi se u saopštenju nformativne službe Ministarstva odbrane.

On je podsetio da „kao što niko nije odgovarao za zločine tzv. OVK iz 1998. i 1999. godine, tako niko nije odgovarao ni za proteranih 250.000 Srba, Goranaca, Roma“.

„Pre nego izgovori reč genocid, Tači bi morao najpre da objasni svoje učešće u ubijanju i otimanju Srba i trgovini njihovim organima. Mir za srpske žrtve neće doći bez kazne za šiptarske teroriste“, poručio je ministar.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare