Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Jovo Mamula/MO

Srbija je slobodna zemlja i niko ne treba da se brine što oprema svoju vojsku za odbrambene zadatke, i nema razloga da se na njoj primene bilo kakave sankcije, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

„Kao vojno neutralna zemlja Srbija je dužna da bude spremna i sposobna da zaštiti sebe i Srbe gde god da žive. Nema ni jednog razloga da se na Srbiju primene bilo kakve sankcije i siguran sam da to ne bi uradila ni jedna zemlja koja poštuje međunarodno pravo i pravo Srbije da samostalno odlučuje o svom opremanju i naoružavanju“, izjavio je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je ukazao da Srbija nije kolonija i da dok je vodi Aleksandar Vučić sama će donositi odluke o jačanju i opremanju svoje vojske.

„I sama će odlučivati od kojih prijateljskih zemalja će nabavljati opremu i oružje. Što je vojska Srbije jača, mir na Balkanu će duže trajati“, istakao je Vulin.

Ambasada SAD ponovila je juče da je zabrinuta zbog činjenice da Srbija nabavlja rusku vojnu opremu i pozvala Beograd da odustane od transakcija sa Moskvom koje mogu da izazovu sankcije.