Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u razgovoru sa komesarkom Evropske unije za unutrašnje poslove i migracije Ilvom Johanson da je za rešenje problema iregularnih migracija neophodno da Evropska unija zauzme jedinstveno, zajedničko rešenje i naglasio da Srbija neće biti parking za migrante.

Vulin je ukazao da je od početka migrantske krize Srbija imala human i odgovoran pristup, što je međunarodna zajednica prepozala i više puta pohvalila, navodi se u saopštenju MUP.

Vulin i Johanson složili su se da migracije nisu nov fenomen i da će one uvek postojati, zbog čeg je zajednički zadatak ne da se one spreče, već da se urede na legalan način, a istaknuto je da je u tom kontekstu saradnja i zajednički rad evropske Agencije za graničnu i obalsku stražu – Fronteksa i srpske policije dobar pravac.

Danas na granici sa Bugarskom počinjemo novi vid saradnje i drago mi je što ćemo dobiti podršku Fronteksa angažovanjem njihovih pripadnika, koji će se sa srpskim graničarima boriti protiv iregularnih prelazaka granice, rekao je Vulin.

Govoreći o borbi protiv organizovanog kriminala, on je naglasio odličnu saradnju Srbije sa Evropolom, a Johanson je istakla da Evropska, u procesu evrointegracija, unija podržava Srbiju na polju unapređenja borbe protiv organizovanog kriminala, suzbijanja korupcije i posebno u oblasti vladavine prava.

Johanson je kazala da je Srbija pouzdan partner u rešavanju iregularnih migracija i izrazila zadovoljstvo zbog dolaska pripadnika Fronteksa na granicu Srbije i Bugarske, što će značajno unaprediti saradnju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar