Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin Foto:TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće da ulaže u obrazovanje policijskog kadra u Srbiji, jer je to ulaganje u budućnost kojim će se osigurati stabilnost i bezbednost i ekonomski napredak države, izjavio je ministar Aleksandar Vulin, saopšteno je iz MUP. Vulin je prilikom obilaska Kriminalističko-policijskog univerziteta podsetio da je tražio promenu jelovnika pitomaca.

Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće da ulaže u obrazovanje policijskog kadra u Srbiji, jer je to ulaganje u budućnost kojim će se osigurati stabilnost i bezbednost i ekonomski napredak države, izjavio je ministar Aleksandar Vulin, saopšteno je iz MUP.

Vulin je jutros obišao Kriminalističko-policijski univerzitet (KPU), gde su u toku radovi na renoviranju pojedinih prostorija i doručkovao sa studentima, „nakon što je na njegovu inicijativu promenjen jelovnik i poboljšana ishrana za studente“. On je rekao da od umeća i znanja policijskih službenika zavisi koliko ćemo biti uspešni u borbi protiv kriminala i prepoznati kao sigurno okruženje za investitore.

Da bismo postigli taj cilj potreban nam je visokoobrazovni kadar, koji će znati i umeti da odgovori na sve izazove i pretnje. Zato je Ministarstvo opredeljeno da ulaže u KPU, koji iz godine u godinu postaje sve respektabilnija visokoobrazovna institucija, istakao je Vulin. On je naveo da je u poslednjih godinu dana u radni odnos u MUP primljeno 114 studenata KPU, dok su njih 532, koji su bili zaposleni sa neodgovarajućom stručnom spremom, promovisani u čin zastavnika i poručnika policije sa adekvatnim stepenom obrazovanja, čime im je priznata diploma.

BONUS VIDEO: DLZ u epizodi „Vuline gde si (se) radio?“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare