Vulin: Rezolucija o Srebrenici osuđuje Srbe za genocid

Politika 21. jun. 202119:03
Podeli:
Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je danas ponovo kritikovao vlasti Crne Gore i izjavio da Rezolucija o Srebrenici, usvojena u crnogorskom parlamentu, osuđuje srpski narod za genocid.

„Priznati lažnu državu Kosovo, a držati lekcije Srbiji o mešanju u unutrašnje poslove Crne Gore, može samo onaj ko je došao na vlast na talasu srpskog otpora, a posle izglasao Rezoluciju o Srebrenici koja srpski narod osuđuje za genocid“, ocenio je Vulin.

On je kritikovao najviše premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića i predsednika Skupštine Aleksu Bečića, aludirajući da su došli na vlast uz pomoć pokojnog mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) Amfilohija Radovića.

Pozvao ih je da u ime države Crne Gore potpišu Temeljni ugovor sa SPC.

„Ako je Crnoj Gori do boljih odnosa sa Srbijom, neka bar sama odluči da poštuje mišljenje svojih građana srpske nacionalnosti i neka ih ne tera da priznaju genocid kojeg nema. A ako i to ne može ili ne sme sama da odluči, neka Crna Gora potpiše sporazum sa SPC. Mitropolit Amfilohije je bar toliko zadužio i Bečića i Krivokapića ili se i taj dug vraća samo sa odobrenjem EU, kao i kineski kredit za auto-put“, naveo je Vulin.

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore saopštilo je danas da Rezolucija o osudi genocida u Srebrenici nije usmerena ni protiv jednog naroda i države, a ponajmanje protiv srpskog naroda i Srbije. Ministarstvo je navelo i da je „neprimereno i krajnje pogrešno da se crnogorski građani srpskog nacionalnog predznaka, iznova tretiraju kao pripadnici i briga Srbije“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar