Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Duska Stefanovic/MO

Posle 25 godina nema nijedne presude za zločine u hrvatskoj operaciji “Bljesak” 1995. u zapadnoj Slavoniji u kojoj je ubijeno 56 žena i osmoro dece, rekao je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i poručio da je na Srbiji da pamti zločine i da ne dopusti da se ikada ponove.

„Prošlo je 25 godina od operacije ‘Bljesak’, jedne od brojnih neosuđenih zločinačkih akcija protiv srpskih civila u građanskom ratu u Hrvatskoj, kada je 15.000 Srba opljačkano i proterano iz zapadne Slavonije u kojoj su do tada živeli vekovima”, rekao je Vulin.

Kako je istakao, 283 osobe su tada nestale ili ubijene, a među njima je i po neprekinutoj ustaškoj tradiciji i osmoro umorene srpske dece i 56 žena.

Vulin je podsetio da su UN dale reč da će čuvati Srbe, a zatim svoje trupe pomerile i propustile zločince da pale i ubijaju.

„Posle 25 godina nema ni jedne presude za zločine u ‘Bljesku’, nema ni za ‘Oluju’. Na nama je da pamtimo i da budemo spremni da se jasenovački genocid nad Srbima, ‘Bljesak’ i zločinačka ‘Oluja’ nikada više ne ponove”, poručio je Vulin.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare