Zorana Mihajlović i Aleksandar Vulin Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC, Nova S

Ministar unutrašnjih poslova i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin odgovorio je danas potpredsednici Vlade Srbije i ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović koja ga je kritikovala zbog izjava o ujedinjenju Srba.

„Stvaranje srpskog sveta i ujedinjenje Srba nije zvaničan stav Vlade Srbije, baš kao što nije zvaničan stav Vlade Srbije da treba uvesti sankcije Rusiji, biti jasniji, ma šta to značilo, po pitanju sukoba u Ukrajini ili da treba podržati britansku rezoluciju po kojoj su Srbi genocidan narod“, rekao je ministar Vulin za Novosti.

On ističe da je stvaranje srpskog sveta njegov stav i deo programa Pokreta socijalista, stranke koju predvodi.

Foto: Nova S

„Za razliku od brojnih političara, a među njima i pojedinih članova Vlade Srbije, ja imam i ideologiju i uverenja i stavove i nije mi potrebno da mi bilo koja ambasada odobri šta mislim i kako treba da radim“, izjavio je ministar Vulin.

Podsećamo, ministarka Zorana Mihajlović izjavila je danas u Sarajevu da izjava ministra Vulina o ujedinjenju svih Srba u jednu državu nije zvaničan stav Vlade Srbije.

Zorana Mihajlović Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

„Ta izjava nije zvanična politika Vlade Srbije, bez obzira što je Vlada u tehničkom mandatu. Kao građanin, on ima pravo da iskazuje sve svoje želje, aspiracije i snove, ali to nije zvaničan stav Vlade Srbije“, rekla je Mihajlović novinarima posle Foruma Energetske zajednice o pravednoj tranziciji.

POGLEDAJTE JOŠ:

Zorana Mihajlović je istakla da je vreme da političari u regionu shvate da je potrebno da se ne bave prošlošću, već da rade na zajedničkim projektima koji će unaprediti ekonomiju i doneti građanima i građankama bolji životni standard, saopštilo je Ministarstvo.

„Poruka svima nama u politici jeste da sve što je bilo ostavimo u prošlosti, od nje ne možemo pobeći, ali je vreme da nađemo zajedničke načine za saradnju i da se vezujemo na ono što će obezbediti bolje uslove za život naših građana, da nađemo najmanji zajednički sadržalac, a to je ekonomija, to je i energetika“, kazala je Mihajlović.

BONUS VIDEO Zorana udarila na Vulina zbog izjave da svi Srbi treba da žive u jednoj državi

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare