Doskorašnji direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin rekao je da, iako je od imenovanja na tu funkciju bilo pritisaka da bude smenjen, na kraju odluku o ostavci doneo sam.

On je rekao da je podneo ostavku jer je smatrao da nema pravo da žrtvuje Srbiju, zbog svog ostanka na funkciji i istakao da između njega i predsednika Srbije Aleksandra Vučića nema nikakvog sukoba.

Vulin je rekao da je sam odlučio da podnese ostavku, ne neko drugi, kao i da je o tome obavestio Vučića.

„Nema sukoba između mene i predsednika Vučića, naprotiv, zahvalan sam što sam mogao da vodim BIA. Godinu dana nisam nastupao u javnosti, jer direktor BIA to ne može i ne treba da radi, ali sad mogu da se oglašavam. Od prvog dana imenovanja mene za šefa BIA počeli su pritisci. Ja sam odlučio da podnesem ostavku, nije predsednik Vučić“, rekao je Vulin za TV Pink.

Vučić mu je rekao da znam šta traže od nas i kakve su pretnje i pritisci i da ostavlja njemu i njegovoj savesti da sam odluči šta će da radi.

Kako kaže, pretnja sankcijama Srbiji, ne samo da nema smisla, već je zlonamerna i smišljena samo za idejom da Vučić ne bude odlučujući faktor u Srbiji.

Dodao je nije ni ljut ni ogorčen, već da je veoma ponosan na ostavku.

Upitan ko bi mogao da bude novi direktor BIA, Vulin je rekao da će o tome odlučiti Vlada Srbije.

„Očekujem i nadam se da ću biti pitan oko toga i da ću moći da dam svoje mišljenje o kadrovskim rešenjima“, rekao je Vulin.

BONUS VIDEO: O razlozima Vulinove ostavke još se nagađa: Iako najavljivana, istraga nikad nije pokrenuta

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare