Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Povodom odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne dopunu zakona kojom se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kaže da se "istina ne može nametnuti zakonom".

„Istina se ne može nametnuti zakonom. Odlazeći visoki predstavnik Valentin Incko rešio je da Srbe ućutka i zabrani im da govore istinu o građanskom ratu u BiH“, naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

Kako navodi Vulin, „na samom kraju mandata Incko je rešio da se osveti svim narodima u BiH i da zemlju koju nije zavoleo niti je bilo čime dobrim zadužio uznemiri i podstakne rasprave i podele“.

„Šta će se desiti ako milion Srba iz Republike Srpske potpiše peticiju u kojoj svedoči da genocida nije bilo, hoće li svi ići u zatvor i kako će se zvati zatvor u kome će za istinu stradati milion Srba, da li će se taj zatvor zvati BiH? I da li se zabrana svedočenja istine odnosi samo na Srbe u BiH, da li će na Interpolovoj poternici završiti i Srbi iz Srbije i svi drugi slobodnomisleći ljudi koji ne priznaju ono čega nije bilo? I da li će ovaj zakon poslužiti za konačni obračun sa Aleksandrom Vučićem i svima nama koji ne damo da Srbi postanu narod genocida? I šta će reći Incko i oni koji ga podržavaju ako Srbija donese zakon o zabrani priznanja Kosova i Metohije kao nezavisne države i na poternicu stavi sve koji o AP KiM govore kao o državi Kosovo? Ako ima razuma, Inckova osveta narodima u BiH će biti ili sprečena ili ignorisana“, poručio je ministar Vulin povodom odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne dopunu zakona kojom se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar