Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još uvek se nije obratio povodom stavljanja direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina na crnu listu SAD-a, ali je zato na Instagramu objavio sliku sa sadašnjim predsednikom Srpske napredne stranke i ministrom odbrane u Vladi Srbije Milošem Vučevićem i tom prilikom je poručio kako "sakupljaju botove na promenadi".

Lider Pokreta socijalista i šef BIA Aleksandr Vulin stavljen je na crnu listu SAD-a zbog umešanost u „organizovani kriminal i trgovinu narkoticima“, a osim njegove partije do sada se niko nije oglasio ovim povodom.

Ni Srpska napredna stranka, kao ni sada već njen bivši lider i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nisu se do sada oglasili ovim povodom.

Za to vreme Vučić sa novim predsednim SNS-a Milošem Vučevićem, provodi vreme u Beogradu na vodi.

„Bolje, nego na moru. Kratak predah za obojicu. Mnogo ozbiljnih odluka pripremamo za naredne dane. U međuvremenu, skupljamo botove na promenadi“, napisao je Vučić na Instagramu.

Na slici se vidi kako Vučić pije pivo sa Milošem Vučevićem u ugostiteljskom objektu na šetalištu u Beogradu na vodi.

Podsetimo, vest o stavljanju Aleksandra Vulina na crnu listu SAD objavljena je na sajtu američkog Ministarstva finansija.

On je osumnjičen za koruptivne poslove, prvenstveno u širenju ruskog malignog uticaja u Srbiji, a kako piše u obrazloženju, Vulin je umešan u „međunarodni organizovani kriminal, ilegalnu trgovinu narkoticima i zloupotrebu javne funkcije“.

Njegove postupci su, kako se navodi, unapredili korupciju u državnim institucijama u Srbiji, a pod tim se misli na zloupotrebu položaja za lične interese, a to podrazumeva i uključenost u trgovinu narkoticima.

***
BONUS VIDEO – Šta nam sada stiže iz Vučićeve redovne rubrike „Najvažnije vesti“?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare