Vulin: Milanović ima kompleks od Srbije

Politika 02. jul. 202107:43 > 07:44
Podeli:
Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin Foto:TANJUG/ JAROSLAV PAP

Ako je naš put u EU, put lečenja hrvatskih frustracija i odricanje od svojih prijatelja, bolje da i ne idemo u EU, izjavio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

„Ako Milanović brani Orbanu da misli zato što je predsednik ‘male’ zemlje, postavlja se pitanje, a kolika je to Hrvatska kada može da deli lekcije. Biće da je Milanović dobio kompleks veličine, jer govori u tuđe ime i samo se nadam da nije u pitanju Nemačka, takva igra je u prošlosti loše završavala“, rekao je Vulin komentarišući izjavu hrvatskog predsednika da Srbija treba da izabere između EU i Moskve i da je Mađarska mala zemlja koja ne bi trebalo da iznosi svoje stavove.

Pročitajte još...

Milanović je to izjavio povodom oglasa mađarskog premijera Viktora Orbana u hrvatskim medijima o mađarskoj viziji EU u kojem predlaže i primanje Srbije u EU.

Vulin je rekao i da ga nije briga šta članovi EU misle jedni o drugima, ali mu je važno kada se pominje Srbija.

„Hrvatska bi da uslovljava Srbiju nestalima, priznanjem genocida, raznim izvinjenjima, a sada i odricanjem od prijatelja, ovaj put od Rusije. Ako naš put u EU počinje lečenjem hrvatskih frustracija, nastavlja se odricanjem od svojih prijatelja, a završava se napuštanjem sebe, onda je bolje da i ne idemo u EU. Ako naš put u EU vodi preko poniženja pred lažima o Srebrenici i ćutanjem pred istinom o Jasenovcu, onda je pravedno da Srbija krene svojim srpskim putem“, ukazao je Vulin, saopštio je Pokret socijalista.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar